torsdag 28 september 2023

inloggad som

Dimac i Helsingborg nytt bolag i Framfab Labs

Helsingborgsföretaget Dimac med 35 anställda kommer att ingå i nybildade Framfab Labs, ett helägt dotterbolag inom Framfab-koncernen med förre koncernchefen Jonas Birgersson som VD.

Framfab Labs är inriktat på utveckling av produkter som senare kan komma till användning i exempelvis Internetkonsultverksamheten.

— Det känns mycket bra, vi kommer att fortsätta i den nisch där vi hör hemma. Dimac är ett teknikföretag som utvecklar komponenter och produkter, inte något rent konsultföretag, säger Leif Carlsson, VD och grundare av Dimac.

Dimac levererar webbaserade plattformar och moduler för exempelvis intranät och extranät. Bland kunderna finns NASA, Volkswagen och Nestlé. Försäljningen sker över Internet där kunderna själva laddar ner produkterna. Enligt Leif Carlsson säljs för närvarande 400-500 produkter per dygn, varav 90 procent går till utlandet.

Dimac köptes av Framfab i början av hösten.

Helsingborgsföretaget Dimac med 35 anställda kommer att ingå i nybildade Framfab Labs, ett helägt dotterbolag inom Framfab-koncernen med förre koncernchefen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad