lördag 30 september 2023

inloggad som

Journalistgruppen öppnar kontor i Malmö och Köpenhamn

Journalistgruppen, en av Sveriges ledande PR- och kommunikationsbyråer, öppnar kontor i centrala Malmö och i Nyhavn i Köpenhamn.

Kontoret i Öresundsregionen – det räknas som ett även om det ligger i två städer – blir från start det näst största inom Journalistgruppen och väntas växa snabbt. Inledningsvis handlar det om tre personer, men redan efter årsskiftet kommer den första förstärkningen. Inom ett år räknar VD Anders Lugn med att kontoret ska ha växt till minst tio personer.

Journalistgruppen har flera börsnoterade svenska bolag med internationell verksamhet som kunder, exempelvis Ericsson och SEB. Med det nya kontoret hoppas man nå en ny marknad.

— Vi ska satsa på de lite mindre företagen, men också på samhällssidan som kommuner och landsting, säger Anders Lugn.

En annan förändring är ett breddat fokus från främst IT och telekom till att även omfatta andra framgångsbranscher i regionen, till exempel bioteknik, livsmedel och medicin.

Ansvarig för satsningen i Öresundsregionen är Claus Grue. Han kommer närmast från Journalistgruppens kontor i Stockholm, liksom Martin Neander. Nyrekryterad seniorkonsult är Sabina Gehrmann. Hon kommer närmast från PR-byrån GCI Mannov i Malmö och Köpenhamn och har tidigare jobbat på bland annat Sveriges Television, Expressen och Aftonbladet.

Fakta om Journalistgruppen

Journalistgruppen AB grundades 1989 och köptes för cirka ett år sedan upp av IT-koncernen Cell Network.

Byrån har 120 anställda och har växt under lönsamhet med omkring 100 procent årligen de senaste åren, enligt VD Anders Lugn.

Företaget har tre affärsområden: publikationer, utbildning och kommunikationsuppdrag.

Kontor finns förutom i Stockholm och Köpenhamn/Malmö även i Göteborg, Visby och Sundsvall.

Journalistgruppen, en av Sveriges ledande PR- och kommunikationsbyråer, öppnar kontor i centrala Malmö och i Nyhavn i Köpenhamn. Kontoret i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad