fredag 29 september 2023

inloggad som

Hårdvarubolaget söker ytterligare kapital

Hårdvarubolaget, som tillverkar hårdvarulösningar för bredbandstjänster, söker ytterligare kapital.

För någon vecka sedan blev det känt att Framfab går in som delägare med knappt tio procent av aktierna i Hårdvarubolaget, via nybildade dotterbolaget Framfab Labs i Lund. Hur mycket Framfab investerade är hemligt.

Nu är nästa finansieringsrunda igång. Kontakter är redan tagna med tänkbara investerare och diskussioner pågår i samarbete med Framfab Labs och dess VD Jonas Birgersson, tidigare koncernchef för Framfab och dessutom största enskilda ägare i Hårdvarubolaget.

Målet är att finansieringen ska vara klar strax efter årsskiftet. Hur mycket pengar man söker vill Hårdvarubolagets VD Christian Merheim inte uttala sig om. Summan är föremål för förhandlingar och avgörs bland annat av hur omfattande framtidsplaner som investeraren är beredd att satsa på.

Hårdvarubolaget räknar med att genomföra skarpa tester av sina produkter ute i bredbandsnäten i början av våren för att sedan lansera de första kommersiella produkterna före sommaren.

Hårdvarubolaget, som tillverkar hårdvarulösningar för bredbandstjänster, söker ytterligare kapital. För någon vecka sedan blev det känt att Framfab går in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad