lördag 30 september 2023

inloggad som

Malmöhus Invest och TeknoSeed investerar i MIP Technologies

Riskkapitalbolagen TeknoSeed AB i Lund och Malmöhus Invest AB, MIAB, investerar 8,5 miljoner svenska kronor i MIP Technologies AB i Lund. Därmed har MIP Technologies säkrat finansieringen för det kommande året.

Om drygt ett år behövs ytterligare 20 miljoner kronor för företagets expansion under år 2002, uppger VD Christine Berggren.

De 8,5 miljonerna från TeknoSeed och MIAB ska användas för marknadsföring, ny utrustning för att öka produktionen och till att anställa fler medarbetare. Nästa år ska företaget enligt planerna omsätta fem miljoner kronor. Inom fem år ska man vara uppe i 50 miljoner kronor och ha 30-talet anställda.

MIP Technologies bildades vid årsskiftet som ett spin-off företag ur ett europeiskt forskningsnätverk. Bakom bolaget står grundarna och forskarna Christine Berggren, Börje Sellergren och Kees Ensing.

Produkten är ett extraktionsmedel, konstgjorda antikroppar, för rening av läkemedel ur komplexa prov som till exempel blod, plasma eller urin. Detta underlättar analysen vid klinisk prövning av nya läkemedel. Läkemedelsbolag kan vinna tid och mycket pengar med metoden.

TeknoSeed och MIAB går in i MIP Technologies som minoritetsägare och tar var sin plats i bolagsstyrelsen.

Riskkapitalbolagen TeknoSeed AB i Lund och Malmöhus Invest AB, MIAB, investerar 8,5 miljoner svenska kronor i MIP Technologies AB i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad