onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Nytt dotterbolag ska leda Wilh. Sonessons säkerhetssatsning

O-listenoterade utvecklingsföretaget Wilh. Sonesson i Malmö startar MW Trading Sweden AB, ett helägt svenskt dotterbolag som ska förvalta innehavet i danska MW Trading ApS. Bolaget köptes upp i juli i år för 76 miljoner danska kronor. I den nya koncernstrukturen ingår även en brittisk verksamhet.

MW Trading utvecklar och säljer säkerhetssystem för detaljhandeln. Försäljningen sker via distributörer i 55 länder. Wilh. Sonesson hoppas att distributionsnätet ska vara till nytta för flera projekt inom säkerhetsområdet vid Soft Center i Ronneby.

VD för det nybildade dotterbolaget är Håkan Borgström, tidigare säkerhetschef på Apoteksbolaget. Styrelsen har dessutom kompletterats med advokat Jonas Gulliksson, ägare och VD för advokat- och patentbyrån Ström & Gulliksson i Malmö.

O-listenoterade utvecklingsföretaget Wilh. Sonesson i Malmö startar MW Trading Sweden AB, ett helägt svenskt dotterbolag som ska förvalta innehavet i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.