onsdag 27 september 2023

inloggad som

Nytt dotterbolag ska leda Wilh. Sonessons säkerhetssatsning

O-listenoterade utvecklingsföretaget Wilh. Sonesson i Malmö startar MW Trading Sweden AB, ett helägt svenskt dotterbolag som ska förvalta innehavet i danska MW Trading ApS. Bolaget köptes upp i juli i år för 76 miljoner danska kronor. I den nya koncernstrukturen ingår även en brittisk verksamhet.

MW Trading utvecklar och säljer säkerhetssystem för detaljhandeln. Försäljningen sker via distributörer i 55 länder. Wilh. Sonesson hoppas att distributionsnätet ska vara till nytta för flera projekt inom säkerhetsområdet vid Soft Center i Ronneby.

VD för det nybildade dotterbolaget är Håkan Borgström, tidigare säkerhetschef på Apoteksbolaget. Styrelsen har dessutom kompletterats med advokat Jonas Gulliksson, ägare och VD för advokat- och patentbyrån Ström & Gulliksson i Malmö.

O-listenoterade utvecklingsföretaget Wilh. Sonesson i Malmö startar MW Trading Sweden AB, ett helägt svenskt dotterbolag som ska förvalta innehavet i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad