tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

GoPinocchio.com öppnar kontor i München och Barcelona

I förra veckan fick Köpenhamnsföretaget GoPinocchio.com, konsulter med inriktning på mobile business, sitt första tillskott av externt kapital. Börsnoterade Olicom gick in med ett ensiffrigt miljonbelopp och äger därefter 26 procent av bolaget. Pengarna ska användas till rekrytering av bland annat programmerare.

Samtidigt börjar GoPinocchio.com planera för nästa steg, en snabb internationell expansion som kräver ytterligare kapital i samband med att man öppnar kontor i München under andra kvartalet nästa år. Mot slutet av året väntar Barcelona.

— I Spanien är Internetpenetrationen låg, men mobilt Internet har hög penetration. Från Spanien kan vi ge service till hela Medelhavsområdet. Dessutom är det en port till den sydamerikanska marknaden, förklarar VD Anders Rosenbeck, som tidigare jobbat med strategifrågor inom telekom hos konsultföretaget McKinsey.

Asien, och möjligen USA, finns i planerna för år 2002. Partneravtal finns redan med exempelvis Nokia och IBM.

Med beteckningen mobile business siktar GoPinocchio.com på en bredare mobil marknad än bara mobilt Internet. I dag utför företaget konsultuppdrag inom strategi, integration och mjukvaruutveckling. Det handlar både om lösningar för internt bruk hos kunderna, som är företag, och tjänster till kundernas kunder. Till exempel byggde man ett SMS-baserat informationssystem för Roskildefestivalens besökare i år.

Konsultverksamheten har hittills gått med vinst, men avsikten är att lyckade konsultuppdrag ska vidareutvecklas till tjänster som säljs i form av mjukvara. Det ger skalbarhet och en helt annan vinstpotential. De första produkterna börjar säljas under våren och målet är att mjukvaruförsäljningen ska ha gått om konsultintäkterna inom två år.

I förra veckan fick Köpenhamnsföretaget GoPinocchio.com, konsulter med inriktning på mobile business, sitt första tillskott av externt kapital. Börsnoterade Olicom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad