torsdag 28 september 2023

inloggad som

Skånska medicinteknikföretag till Lübeck i vår

I mars nästa år får 10-15 skånska medicinteknikföretag chans att möta branschkollegor från Kotka i Finland, Næstved i Danmark och Lübeck i Tyskland vid en stor företagsträff i Lübeck.

De tre orterna ingår, tillsammans med skånska Skurup, i ett fem år gammalt nätverk av näringslivskontor i Östersjöområdet kallat Hanse Business Network. I nätverket ingår också orter i de baltiska länderna och S:t Petersburg genom kontakter som Lübeck har.

Just nu sammanställer näringslivsutvecklare Bert Lindblom i Skurups kommun en lista på skånska medicinteknikföretag som är intresserade av att deltaga i mötet.

Syftet med den två dagar långa träffen är att skapa affärskontakter, matchmaking, av olika slag mellan de inblandade företagen, kommunerna och regionerna. Det kan handla om direkta affärer mellan säljare och köpare, samarbete av olika slag eller till exempel att finna finansiärer till projekt.

Två gånger tidigare har liknande branschinriktade träffar hållits. Då har det handlat om företag inom den grafiska branschen och inom ekologiskt byggande. Vardera sammankomst har samlat hundratalet företag.

I Skåne stöds projektet av Region Skåne.

I mars nästa år får 10-15 skånska medicinteknikföretag chans att möta branschkollegor från Kotka i Finland, Næstved i Danmark och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad