tisdag 26 september 2023

inloggad som

Stark köprekommendation för Precise Biometrics

Handelsbanken Investment Banking ger rekommendationen ”Starkt Köp” i en analys av biometriföretaget Precise Biometrics i Lund.

Bankens analytiker sätter en riktkurs på 480 kronor om sex månader, att jämföras med dagens kurs strax över 300 kronor.

Internet och e-handelns snabba tillväxt, som kommer att öka kraven på säker identifiering under kommande år, är den främsta grunden för den optimistiska prognosen. Enbart marknaden för inbyggda fingeravtrycksläsare i datorer och mobiltelefoner beräknas 34-faldigas fram till år 2003. I förmiddags lanserade Precise Biometrics sin teknikplattform för fingeravtrycksidentifiering i mobiltelefoner, ett viktigt steg på vägen mot fullt utvecklad mobil e-handel, även kallad m-handel.

Konkurrenterna är dessutom få. Precise Biometrics har ”en ledande teknologi som erbjuder en överlägsen säkerhetsnivå” och de första produkterna finns redan på marknaden, skriver bankens analytiker som tror på ett positivt rörelseresultat år 2002.

Precise Biometrics omsatte fyra miljoner kronor under årets nio första månader, visar delårsrapporten som presenteras i dag. Resultatet efter finansiella poster var -28,9 miljoner kronor.

Precise Biometrics är noterat på Stockholmsbörsens O-lista.

Handelsbanken Investment Banking ger rekommendationen ”Starkt Köp” i en analys av biometriföretaget Precise Biometrics i Lund. Bankens analytiker sätter en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad