tisdag 26 september 2023

inloggad som

Poolia öppnar i Danmark nästa vecka

På onsdag nästa vecka öppnar det svenska bemannings- och rekryteringsföretaget Poolia sitt första kontor i Danmark.

Kontoret, centralt beläget vid Rådhuspladsen i Köpenhamn, kommer från start att ha sju anställda med VD Peter Kragh i ledningen. Dessutom finns redan en välfylld databas med personal till uthyrning, inledningsvis inom branscherna ekonomi, bank och finans samt kontor.

Poolia har också börjat heltidsanställa personal för uthyrning. Målet är att inom ett år ha 50-100 heltidsanställda för uthyrning.

Inledningsvis satsar Poolia på Storköpenhamn, men så snart företaget etablerat sig ordentligt på den danska marknaden tänker man växa både geografiskt och branschmässigt. Potentialen är stor i Danmark, menar Peter Kragh:

— Bara drygt 0,3 procent av arbetsstyrkan i Danmark finns inom bemanningsbranschen, jämfört med genomsnittet i EU som är drygt två procent.

För att klara en snabb expansion i Danmark och på andra tillväxtmarknader ska Poolia genomföra en nyemission om högst 1,1 miljoner aktier. Det nya kapitalet ska bland annat komma till användning vid företagsköp.

Poolia är noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Omsättningen dubblerades under första halvåret i år till 419 miljoner svenska kronor. Företaget har cirka 2.600 anställda och kontor på ett 30-tal orter i Sverige samt i Helsingfors.

På onsdag nästa vecka öppnar det svenska bemannings- och rekryteringsföretaget Poolia sitt första kontor i Danmark. Kontoret, centralt beläget vid […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad