torsdag 28 september 2023

inloggad som

Danska 4KIDSfamily startar i England i år

Den danska sajten 4KIDSfamily för småbarnsföräldrar har inlett sin internationella expansion. Att första steget skulle bli över Öresund till Sverige kunde Rapidus berätta redan i april och sedan några dagar tillbaka ligger nu 4KIDSfamily.se ute på nätet.

Nästa steg är en etablering i Storbritannien. Förberedelserna är i full igång och premiären sker före årsskiftet, berättar Helle Lund, som grundat företaget tillsammans med sin man Eskil. Föräldrasajten är ett svar på bristen på informationen som paret Lund upplevde när de fick barn.

Starten i Danmark skedde i augusti förra året och i dag har man 200.000 träffar varje månad (inte unika besökare, utan visade sidor). Hittills har paret satsat allt kapital själva och enligt Helle Lund går den danska verksamheten med vinst redan i år. Förutom annonsering på sajten kommer intäkterna från bland annat kursverksamhet. Men nu börjar de se sig om efter externt kapital för att skynda på den internationella expansionen.

Även om det är samma tekniska lösning i grunden är den danska och svenska sajten helt olika innehållsmässigt. Den svenska sajten har en egen redaktör och ett eget nätverk av svenska barnexperter – allt från läkare, psykologer och pedagoger till barnsäkerhetsexperter. Bland annat är narkosläkaren Stefan Lundeberg vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm knuten till 4KIDSfamily.

— Det är stora skillnader mellan våra länder, så vi måste ha svenska experter och svensk personal som kan tänka svenskt och känner till det svenska familjesystemet, säger Helle Lund.

Den danska sajten 4KIDSfamily för småbarnsföräldrar har inlett sin internationella expansion. Att första steget skulle bli över Öresund till Sverige […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad