måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Amerikansk pilotorder till adDoc i Lund

Lundaföretaget adDoc har fått sin första order på produkten TrialPage, en Internetbaserad informationsportal för inblandade läkare, övervakare och läkemedelsbolag vid kliniska prövningar.

Beställare är ett stort amerikanskt läkemedelsföretag, uppger Sten Kornfält, tf VD i adDoc. Han vill däremot inte berätta vilket bolag det rör sig om eller värdet på ordern, bara att det är en första pilotorder och att summan därför inte är så hög. Däremot är det en viktig referenskund för framtiden.

Kontakterna med den amerikanska läkemedelsfirman togs genom dess svenska kontor. Användningen av portalen kommer också att begränsa sig till Skandinavien, men beslutet att köpa in TrailPage togs av huvudkontoret i USA.

adDoc utvecklar som bäst en uppföljare till TrialPage – TrialOnline, som även gör det möjligt för läkarna på de olika testorterna att registrera uppgifter och resultat från de kliniska studierna direkt i en databas över Internet. Säkerheten ska garanteras genom biometrisk inloggning med hjälp av fingeravtrycksläsare från Precise Biometrics i Lund.

Lundaföretaget adDoc har fått sin första order på produkten TrialPage, en Internetbaserad informationsportal för inblandade läkare, övervakare och läkemedelsbolag vid […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad