onsdag 27 september 2023

inloggad som

Malmöbaserade Obducat söker partner i USA

Spetsteknologiska Obducat AB i Malmö vill in på den stora amerikanska hårddiskmarknaden. Därför söker företaget intensivt strategiska partners i USA.

— Vi har diskussioner med flera möjliga partners. Ett avtal ligger nära i tiden men jag kan inte säga exakt hur nära.

Det säger Obducats VD Kåre Lindahl. Han är full av tillförsikt om att få till stånd bästa möjliga avtal med en stor amerikansk partner.

— Vi sitter på unik spetskunskap som de vill ha.

Enligt Obducats VD omsätter hårddiskmarknaden i USA i dag 40 miljarder dollar och marknaden växer med 35-40 procent per år.

Börsnoterade Obducat AB har verksamhet i Sverige, England och USA. Huvudkontoret ligger i Malmö. Företaget har cirka 70 anställda, många av dem civilingenjörer och teknologie doktorer. Under första halvåret i år var omsättningen 16,5 miljoner kronor vilket var en ökning med drygt sex miljoner jämfört med samma tid 1999.

Företaget utvecklar och levererar teknologi för produktion och analys av mycket små strukturer, som ökar kapaciteten inom IT. Företagets så kallade MikroNanoProcess, MNP, är en nyckelteknologi som starkt ökar möjligheterna att samla information på extremt små IT-ytor.

Kåre Lindahl anser att Obducat har lösningen till ett tekniskt språng inom IT som gör det möjligt att tala om terabyte(biljon) istället för gigabyte(miljard), vilket innebär en enorm ökning i förmågan att samla och behandla information på en given yta i datorer.

Spetsteknologiska Obducat AB i Malmö vill in på den stora amerikanska hårddiskmarknaden. Därför söker företaget intensivt strategiska partners i USA. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad