måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Industrifonden växer i Malmö

Statliga Industrifonden ska öka sin verksamhet i Malmö-Lundområdet.

— Vi ska rekrytera en person som ska inrikta sitt arbete på IT- och elektronikbranschen, säger Dag Sigurd chef för affärsområde IT på Industrifonden i Stockholm.

Industrifonden har sedan hösten 1999 haft lokalkontor i Malmö. Det är det första lokalkontoret i landet. En person har hittills varit knuten till kontoret och speciellt arbetat med lån och investeringar i bioteknik-, medicin- och medicinteknikföretag.

Den person som nu ska rekryteras ska ha en kvalificerad kunskap av IT- och elektronikbranschen. Han eller hon ska dessutom ha minst 10 års VD-erfarenhet.

— Vi ska ha en person med ett brett spektrum av kunnande inom teknik och företagande, säger Dag Sigurd.

Industrifonden utökar kontoret i Malmö därför att ”det händer så mycket intressant i regionen”.

— Det är en spännande tillväxt av företag i IT-sektorn. Vi vill vara på plats och bli kända i regionen, säger Dag Sigurd.

Industrifonden disponerar över 4 miljarder kronor i riskkapital för lån och investeringar i små och medelstora företag. BioInvent, Cellavision, C Technologies, Glycorex, Precise Biometrics, Qlik Tech, Readsoft och TimeSpace Radio är några skånska exempel. Industrifonden är också delägare i riskkapitalbolaget Malmöhus Invest AB. Fonden planerar att öppna lokalkontor även på andra håll i landet än Malmö.

Statliga Industrifonden ska öka sin verksamhet i Malmö-Lundområdet. — Vi ska rekrytera en person som ska inrikta sitt arbete på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad