tisdag 26 september 2023

inloggad som

Bredbandsbolagets prospekt finns inte på nätet

När Bredbandsbolaget ska noteras på Stockholmsbörsen och Nasdaq går det inte att hitta bolagets prospekt på nätet.

Trots att företaget säljer lösningar för det moderna hemmet under parollen ”alla medier i samma kabel” tycker Bredbandsbolagets representanter varken att det är konstigt eller pinsamt att intresserade aktieköpare inte kan ladda hem prospektet från hemsidan.

— Absolut inte. Börsnoteringen har inget att göra med att vi är ett IT-bolag. Med börsnoteringen vill vi nå investerare och vi anlitar Föreningssparbanken för att hantera erbjudandet. De får bra betalt och det är de som ska ha prospektet på sin hemsida, säger Bredbandsbolagets vice finanschef Mikael Männik till Rapidus.

Informationschef Ulrika Andersson har däremot en annan förklaring. Hon hänvisar till amerikanska regler som förbjuder att prospektet offentliggörs på ett sådant sätt att det kan nås av amerikanska placerare, vilket en publicering på Internet skulle innebära.

Men tvärtemot vad Mikael Männik säger har inte heller Föreningssparbanken lagt ut prospektet för nedladdning. Kunder i banken kan visserligen logga in på Internetkontoret och där ta del av prospektet. Men de som vill läsa prospektet innan de blir kunder i Föreningssparbanken, vilket krävs för att man över huvud taget ska få tilldelning i emissionen, hänvisas till något av bankens kontor.

Där är tillgången på tryckta prospekt närmast obefintlig. I slutet av förra veckan hade exempelvis Föreningssparbankens kontor nära Sergels Torg i centrala Stockholm bara fått två exemplar av det tryckta prospektet. Personalen hänvisade i stället intresserade personer till Internet!

När Bredbandsbolaget ska noteras på Stockholmsbörsen och Nasdaq går det inte att hitta bolagets prospekt på nätet. Trots att företaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad