måndag 25 september 2023

inloggad som

Teknopol nytt högkvarter för ledande dansk patentbyrå

Den 5 oktober öppnar en av Danmarks ledande rätts- och konsultbyråer, Plougmann, Vingtoft & Partners, kontor i Teknopols lokaler på Ideon i Lund. Byrån, som är specialiserad på intellectual property rights, alltså rättsskydd (bland annat patent) för intellektuella tillgångar, startar med tre medarbetare, men siktar på vidare expansion på Ideon.

Nyheten om att Plougmann, Vingtoft & Partners var på väg till Ideon avslöjades i Rapidus redan i början av juni. Nu har detaljer som tidpunkt, lokaler, bemanning med mera klarnat och starten firas med ett seminarium om intellektuellt kapital redan på själva öppningsdagen.

Byråns informations- och PR-ansvarige Søren Leth-Nissen säger till Rapidus att han är mycket imponerad av Ideons potential och menar att lokaliseringen passar perfekt.

— Ideon har två egenskaper som är idealiska, dels en mycket hög idé- och innovationsnivå, dels en enorm dragningskraft på venture capital. Men där saknas kvalificerad expertis på skydd för uppfinningar med mera. Därför väljer vi Ideon för vår nya etablering.

I juli meddelades att Plougmann, Vingtoft & Partners beslutat fusionera med Göteborgs Patentbyrå Dahls. Arbetet med fusionen fortskrider och målet är att de två byråerna smälts samman till en under ett nytt gemensamt namn. Tillsammans bildar de två ett företag med 150 anställda, ett av de största i Norden på området patent, varumärken med mera.

Den 5 oktober öppnar en av Danmarks ledande rätts- och konsultbyråer, Plougmann, Vingtoft & Partners, kontor i Teknopols lokaler på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad