tisdag 26 september 2023

inloggad som

Greg Dingizian ordförande för IT-kuvös i Malmö

Greg Dingizian, tidigare VD för den vegetariska restaurangkedjan Meaning Green och för fastighetsbolaget Gotic, blir styrelseordförande för Malmös nya IT-kuvös Virtual Business House.

— Jag är väldigt intresserad av start-ups och har sett både lyckade och misslyckade sådana. Man lär framför allt av de som gått fel, säger han och erkänner i dag att Meaning Green var ett stort misslyckande.

— Jag tror inte det finns någon stor företagsledare som inte varit med om att misslyckas. Däremot har många unga entreprenörer inte haft motgångar. Virtual Business House kommer att satsa i fler bolag som inte lyckas än som lyckas. Därför gäller det att ha god insikt kopplat till mod att kapa förlusterna i tid och satsa på nya projekt.

Samtidigt kan Greg Dingizian peka på flera stora ekonomiska framgångar. O-listenoterade Gotic köptes upp av fastighetsbolaget Vasakronan. Han var också med och satsade pengar i IT-företaget Absalon i Malmö. När företaget tidigare i år såldes till brittiska Infobank kunde Greg Dingizian kvittera ut närmare 20 gånger insatsen.

Det var under Absalon-tiden som han lärde känna Sebastian Merlöv, en av Absalons grundare och i dag VD för Virtual Business House. Greg Dingizian har ägarintressen i IT-kuvösen via Balance Corporate Advisors där han är partner.

Greg Dingizian, tidigare VD för den vegetariska restaurangkedjan Meaning Green och för fastighetsbolaget Gotic, blir styrelseordförande för Malmös nya IT-kuvös […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad