onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Greg Dingizian ordförande för IT-kuvös i Malmö

Greg Dingizian, tidigare VD för den vegetariska restaurangkedjan Meaning Green och för fastighetsbolaget Gotic, blir styrelseordförande för Malmös nya IT-kuvös Virtual Business House.

— Jag är väldigt intresserad av start-ups och har sett både lyckade och misslyckade sådana. Man lär framför allt av de som gått fel, säger han och erkänner i dag att Meaning Green var ett stort misslyckande.

— Jag tror inte det finns någon stor företagsledare som inte varit med om att misslyckas. Däremot har många unga entreprenörer inte haft motgångar. Virtual Business House kommer att satsa i fler bolag som inte lyckas än som lyckas. Därför gäller det att ha god insikt kopplat till mod att kapa förlusterna i tid och satsa på nya projekt.

Samtidigt kan Greg Dingizian peka på flera stora ekonomiska framgångar. O-listenoterade Gotic köptes upp av fastighetsbolaget Vasakronan. Han var också med och satsade pengar i IT-företaget Absalon i Malmö. När företaget tidigare i år såldes till brittiska Infobank kunde Greg Dingizian kvittera ut närmare 20 gånger insatsen.

Det var under Absalon-tiden som han lärde känna Sebastian Merlöv, en av Absalons grundare och i dag VD för Virtual Business House. Greg Dingizian har ägarintressen i IT-kuvösen via Balance Corporate Advisors där han är partner.

Greg Dingizian, tidigare VD för den vegetariska restaurangkedjan Meaning Green och för fastighetsbolaget Gotic, blir styrelseordförande för Malmös nya IT-kuvös […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.