tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Advokatfusion skapar Danmarks tredje största byrå

110 affärsjurister i Köpenhamn samlas nu i en firma, som därmed blir Danmarks tredje största advokatbyrå. Med övrig personal inräknad får det nya företaget totalt 230 anställda.

Det är advokatbyråerna Plesner & Grønborg och O. Bondo Svane, som nu går samman under det nya namnet ”Plesner Svane Grønborg.”

— För oss har det inte varit ett självändamål att bli större, men i och med fusionen har vi skapat en firma som kan lösa uppgifter av alla slag och alla storlekar för så väl danska som utländska företag, säger en av styrelsemedlemmarna i det fusionerade bolaget, advokat Jørgen Permin, tidigare på O. Bondo Svane.

Plesner Svane Grønborg kommer efter sammanslagningen att kunna erbjuda specialistkunskaper inom EU-rätt, konkurrensrätt, skatterätt, finansieringsrätt, börsrätt, immaterialrätt, insolvensrätt, entreprenadrätt, försäkringsrätt, miljörätt och företagsuppköp.

— O. Bondo Svane och vi kommer att komplettera varandra perfekt, både kompetensmässigt och kulturellt. Med fusionen stärker vi vår position kraftigt som en av de ledande ”full service” advokatbyråerna i landet, säger advokat Peter-Ulrik Plesner, tidigare Plesner & Grønborg och VD i det nya bolaget.

Plesner Svane Grønborg kommer inom kort att inleda arbetet med att skapa en ny avdelningsstruktur. Tills man hittat en gemensam lokal kommer det fusionerade företaget att drivas vidare från de nuvarande adresserna i Köpenhamn.

110 affärsjurister i Köpenhamn samlas nu i en firma, som därmed blir Danmarks tredje största advokatbyrå. Med övrig personal inräknad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad