tisdag 26 september 2023

inloggad som

Startupfactory redan på plats i Öresund

Tidigare i dag offentliggjorde riskkapitalbolaget Startupfactory, med inriktning på trådlös kommunikation, sina planer på en etablering i Öresundsregionen genom ett kontor i Lund.

Men Startupfactory har i det tysta redan dragit igång sin satsning i regionen sedan en tid tillbaka. Under förra veckan turnerade exempelvis Jan-Eric Ramberg, Business Architect på Startupfactory och med lång erfarenhet från Microsoft-koncernen, mellan IT-företagen i regionen för att hitta intressanta bolag att investera i.

Han deltog också i svenska Exportrådets riskkapitalseminarium i Köpenhamn där representanter från ett 60-tal IT-företag närvarade.

Än så länge är det för tidigt att dra några slutsatser om vilka affärer som besöket kan leda fram till. Men en sak är säker, menar Jan-Eric Ramberg: Det saknas tillräckligt utbud av riskvilligt kapital i regionen, något som Startupfactory nu vill försöka ändra på.

— Här finns bolag som helt i onödan stannat i växten, säger Jan-Eric Ramberg.

Startupfactory grundades förra året av personer med bakgrund från bland annat Microsoft och Ericsson, bland dem Ericssons förre koncernchef Sven-Christer Nilsson. Huvudägare i Startupfactory är Investor, Carnegie och Softbank.

Tidigare i dag offentliggjorde riskkapitalbolaget Startupfactory, med inriktning på trådlös kommunikation, sina planer på en etablering i Öresundsregionen genom ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad