lördag 30 september 2023

inloggad som

Proffice ska växa snabbt i Danmark

Bemanningsföretaget Proffice, noterat på Stockholmsbörsens O-lista, ska växa med minst 50 procent på den danska marknaden de närmaste 12 månaderna.

Dagens knappt 200 anställda i Danmark ska utökas med ett hundratal personer.

— Det handlar huvudsakligen om organisk tillväxt, men det utesluter inte förvärv, säger Proffice informationschef Hans Uhrus till Rapidus.

I fredags blev det klart att Proffice köper det danska bemanningsföretaget Conexion med ett tiotal anställda och en omsättning på omkring fem miljoner kronor. Köpeskillingen är hemlig.

Conexion fokuserar på områdena IT och teknik, men Proffice expansion i Danmark ska ske inom flera områden. Målet är att etablera en bred bas, precis som i Sverige.

— Både rekrytering och uthyrning växer i Danmark. Samtidigt finns det inte så många stora aktörer, säger Hans Uhrus.

Proffice är inte det enda bemanningsföretag som just nu riktar lystna blickar mot Danmark. Manpower med nio kontor och 2.000 anställda i Öresundsregionen förklarade tidigare i år att målet är att inom några år bli en av de största privata arbetsgivarna i regionen.

I slutet av året räknar även O-listenoterade Poolia med att öppna kontor i Köpenhamn för att sedan växa till fler orter i Danmark.

Bemanningsföretaget Proffice, noterat på Stockholmsbörsens O-lista, ska växa med minst 50 procent på den danska marknaden de närmaste 12 månaderna. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad