torsdag 28 september 2023

inloggad som

Klart med 45-miljonerstillskott till Sophion Bioscience

Bioteknikföretaget Sophion Bioscience i Ballerup väster om Köpenhamn har rönt så stort intresse sedan starten i juni i år att direktör Torsten Freltoft redan har klart med ett externt kapitaltillskott på 45 miljoner danska kronor. Pengarna räcker till de kommande tre årens utvecklingsarbete. Kontraktet skrivs under inom någon månad eller två och först när det är klart kan namnet på den nya delägaren offentliggöras. Flera olika aktörer har varit på tal.

— Det har varit svårare att välja mellan investerare än att hitta pengarna, säger en nöjd Torsten Freltoft.

Sophion Bioscience är grundat och fram tills nu helägt av Neurosearch, som tills vidare ställer lokaler, teknik och ekonomifunktioner till företagets förfogande. Sophion Bioscience arbetar med automatiska metoder för screening av läkemedel, en produktion som Neurosearch separerade från moderbolaget eftersom den förväntas ge god avkastning på egen hand.

Företaget har i dag sju medarbetare, men räknar med att utvidga till 15 personer under det närmaste halvåret. Den flygande starten för Sophion Bioscience förklaras inte minst av marknadens potential som, enligt Torsten Freltoft, uppgår till 800 miljoner om året.

Bioteknikföretaget Sophion Bioscience i Ballerup väster om Köpenhamn har rönt så stort intresse sedan starten i juni i år att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad