tisdag 26 september 2023

inloggad som

Ericsson skriver licensavtal med Bar-Mail i Lund

Ideonföretaget Bar-Mail i Lund har tecknat ett licensavtal med telekomjätten Ericsson, uppger Bar-Mails VD Johan Schlasberg för Rapidus.

Avtalet innebär att Bar-Mail får rätt att använda Ericssons mobiltelefonkontakt i sin Bar-Mailer, en liten streckkodsläsare som hängs på under mobiltelefonen. Dessutom kan Bar-Mail nu koppla läsarens funktioner till Ericsson-telefonernas mjukvara så att den insamlade informationen i läsaren enkelt och automatiskt kan föras över till telefonen och skickas vidare i ett SMS-meddelande.

— För oss är licensavtalet ett stort steg som även innebär att vi får information om kommande Ericsson-telefoner på förhand, säger Johan Schlasberg.

Bar-Mailern testas också för att bli Ericsson Approved Product.

Bar-Mails huvudfokus är egentligen inte Bar-Mailern, utan en tjänst för att med hjälp av streckkoder beställa information om en produkt eller ett erbjudande i exempelvis en annons. Informationen skickas per e-post och genom att registrera släktingar och vänner som alternativa mottagare kan användaren också enkelt skicka vidare ett erbjudande till någon som är mer intresserad.

I slutet av våren satsade Ericsson en miljon svenska kronor för att Bar-Mail ska kunna genomföra ett marknadstest av sin tjänst.

Bar-Mailern är bara en av flera vägar till tjänsten. WAP är ett annat sätt och sedan tidigare finns programvara för Palm. Denna vecka lanseras en beta-version av Bar-Mails online-tjänst på företagets hemsida. En lösning för beställningar via knapptelefon väntas också bli klar inom kort.

Ideonföretaget Bar-Mail i Lund har tecknat ett licensavtal med telekomjätten Ericsson, uppger Bar-Mails VD Johan Schlasberg för Rapidus. Avtalet innebär […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad