måndag 2 oktober 2023

inloggad som

IT-Branchen Oresund vill harmonisera utbildning

Föreningen IT-Branchen Oresund har nyligen fattat styrelsebeslut om att arbeta aktivt för att harmonisera IT-utbildningar och vidareutbildning i företagen tvärs över Öresund.

— Vi vill att Öresundsregionen upplevs som en utbildning- och arbetsmarknad, understryker kommunikationschef Henrik Egede, danska IT-Brancheforeningen, som har bildat föreningen tillsammans med svenska IT-företagen.

IT-Branchen Oresunds strategi med att sträva efter harmoniserad utbildning grundar sig på att företagen i högre grad kommer att dela på kompetenser och marknadsföring. De nordiska utbildningsavtalen gör det problemfritt att låta studerande följa IT-kurser i hela regionen.

Som ett led i strategin ska representanter från danska IT-företag till Skåne för att besöka svenska företag den 12 september. Då skall bland annat gemensamma utbildningar diskuteras. Ett motsvarande skånskt besök i Köpenhamn kommer i slutet av oktober.

Föreningen IT-Branchen Oresund har nyligen fattat styrelsebeslut om att arbeta aktivt för att harmonisera IT-utbildningar och vidareutbildning i företagen tvärs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad