torsdag 28 september 2023

inloggad som

Consafe Infotech öppnar kontor i Milano och Santiago

IT-konsultföretaget Consafe Infotech i Malmö öppnar kontor i Milano och Santiago. Etableringen i Milano är redan påbörjad och leds av en italienare som jobbat för Consafe Infotech i Norge.

Dessutom planerar företaget för nya kontor i Stockholm under hösten och i Köpenhamn till våren.

Consafe Infotech, som grundades i november 1996, har i dag 135 anställda vid kontoren i Malmö, Göteborg, Karlskrona och Västerås samt Oslo och Grimstad i Norge. VD Stefan Nilsson räknar med att siffran har ökat till minst 170 vid slutet av året.

Prognosen för året är en omsättning kring 130 miljoner svenska kronor, vilket är en fördubbling jämfört med förra året. De senaste två åren har företaget visat nollresultat, men räknar i år med en mindre förlust på fem till tio miljoner kronor.

Consafe Infotech förbereder sig sedan början av året på en notering på Stockholmsbörsens O-lista i oktober. I samband med noteringen planeras en nyemission, sannolikt kombinerat med att huvudägaren JCE-gruppen och Christer Ericsson säljer av en del av sitt innehav på 76 procent av aktierna. VD Stefan Nilsson bedömer att det sammanlagt handlar om cirka 300 miljoner svenska kronor som ska hämtas in från marknaden. Noteringsarbetet sköts av Enskilda Securities.

Kapitaltillskottet ska användas för expansion i Europa och fortsatt produktutveckling. Målet är att öppna tre till fem nya kontor varje år. Italien, Tyskland, Frankrike, Benelux och Storbritannien är prioriterade marknader.

Dessutom är en notering av bolaget viktig för kommande uppköp. Huvudinriktningen är organisk tillväxt, men ledningen tittar också på möjliga förvärv för att komma åt nya marknader i Europa eller produktbolag som passar in i expansionsstrategin.

Consafe Infotech är verksamt inom mobil kommunikation, satellitkommunikation, telecom management, datorintegrerad telefoni, telefonisystem och Internetlösningar.

Företaget jobbar redan med GPRS och UMTS för att kunna vara med i alla steg av införandet av framtidens mobila lösningar. Kunderna finns inom tre områden:

– Infrastruktur, terminaler och system där Consafe Infotech är verksamma som konsulter.

– Operatörer och service providers där Consafe Infotech levererar både konsulttjänster och färdiga produkter. Det är inte ovanligt att risken för investeringen delas med kunden mot att man får del i framtida vinster.

– B2B där Consafe Infotech levererar lösningar i produktform för enskilda kunder, men där varje kund har olika krav på anpassning till befintliga system.

Bland kunderna finns Ericsson, norska Telenor, Teletrade och SOS Alarm.

Ericsson har till exempel beställt en lösning som gör det möjligt att ladda ner ny programvara till mobiltelefoner ute hos återförsäljarna enbart genom att plugga in telefonen till butikens dator, som kopplar upp sig mot Ericssons databaser. Tanken är att minimera behovet av support där telefonerna måste skickas iväg för översyn och reparation.

IT-konsultföretaget Consafe Infotech i Malmö öppnar kontor i Milano och Santiago. Etableringen i Milano är redan påbörjad och leds av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad