måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Banco Fonder säljer C Technologies och blir stor ägare i Precise Biometrics

Bancos Teknik & Innovationsfond har sålt aktier i O-listenoterade C Technologies för 27,8 miljoner svenska kronor.

Efter affären äger fonden 550.000 aktier i C Technologies och bolaget utgjorde drygt nio procent av fondens innehav vid halvårsskiftet.

Investeringen har varit en bra affär för spararna i fonden. Anskaffningsvärdet för de resterande aktierna är 15,3 miljoner medan dagsvärdet, trots den senaste tidens kraftiga nedgång i aktien, ligger kring 50 miljoner.

Nästan exakt lika mycket som försäljningen av C Tech-aktier gav har investerats i ett annat av entreprenören Christer Fåhraeus bolag i Lund, nämligen SBI-listade Precise Biometrics som utvecklar passer- och inloggningssystem baserade på fingeravtryck.

Fonden har köpt 119.000 aktier i Precise Biometrics för 28,7 miljoner, vilket gör Banco Fonder till en av de fem största ägarna i Precise Biometrics.

Innehavet stod för drygt tre procent av fondens värde vid halvårsskiftet, men investeringen har än så länge inte varit så lönsam då värdet har sjunkit till 19 miljoner.

Totalt har Bancos Teknik & Innovationsfond gått upp 37 procent hittills i år.

Bancos Teknik & Innovationsfond har sålt aktier i O-listenoterade C Technologies för 27,8 miljoner svenska kronor. Efter affären äger fonden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad