lördag 30 september 2023

inloggad som

Öresundsportal i konkurs

Den första konkursen för en Öresundsinriktad Internetportal är ett faktum.

Det unga Internetföretaget Öresund Online, där tidningen Skånska Dagbladet är en av huvudägarna med 25 procent av aktierna, har begärt att försättas i konkurs vid Malmö tingsrätt.

— Annonsintäkterna kom inte in som planerat. Vi hade ingen erfarenhet alls, utan lyssnade på de idéer som grundarna till bolaget hade. Men deras bedömningar visade sig vara felaktiga, säger Skånska Dagbladets VD Richard Kling till Rapidus.

Totalt har Öresund Online skulder på uppskattningsvis 600.000 kronor, uppger konkursförvaltaren Lennart Atteryd. Uppemot hälften av summan utgörs av skatteskulder.

Skånska Dagbladet förlorar mellan 200.000 och 300.000 kronor som man satsat i portalen, men Richard Kling tycker inte att det är pinsamt att Öresund Online nu går i konkurs.

— Anledningen till att vi gick in var att lära oss för framtiden hur sådant här fungerar. Man kan se det som läropengar. Och vi har lärt oss att det är svårt att få in pengar från nätet, säger Richard Kling.

Öresund Online AB registrerades så sent som i mars i år och skulle erbjuda sydsvenskar och danskar shopping och information på nätet kombinerat med nyheter från Skånska Dagbladet.

Ambitionerna var höga. Sajten skulle bli startsidan för invånarna i Öresundsregionen, ett samarbete med en dansk tidning uppgavs vara klart och både dansk- och engelskspråkiga versioner planerades.

Men projektet blev kortvarigt, även om allt fortfarande ser ut som tidigare på sajten. Någon information om konkursen ges inte där.

Den första konkursen för en Öresundsinriktad Internetportal är ett faktum. Det unga Internetföretaget Öresund Online, där tidningen Skånska Dagbladet är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad