onsdag 27 september 2023

inloggad som

SimCorp A/S i Köpenhamn vill locka fler skånska medarbetare

Det nyligen börsnoterade IT-företaget SimpCorp A/S i Köpenhamn med 470 anställda ska satsa ytterligare på att rekrytera skånsk arbetskraft efter helgens öppning av Öresundsförbindelsen.

— Vi kan använda Öresundsregionen för vår rekrytering och sedan mars i år har vi anställt fem skåningar. Nu kommer det att bli flera, det är vi helt säkra på. Efter brons öppning blir det mer attraktivt för skåningar att arbeta i Köpenhamn, säger Peter Lohfert Jørgensen, human resource manager på SimCorp.

SimCorp A/S levererar IT-lösningar till den finansiella sektorn över hela världen, men främst i Skandinavien. Företaget behöver fler ekonomer, IT-ingenjörer och systemvetare för programmeringsarbete.

— Vi är i ständig tillväxt och anställer för närvarande 10-15 nya personer varje månad. Förra året kom vi till Lund mest av en tillfällighet, men nu har det visat sig att skåningarna både är duktiga och mer intresserade av att arbeta i Köpenhamn än i Stockholm, berättar Peter Lohfert Jørgensen.

SimCorp A/S planerar att deltaga i fler jobbmässor i Skåne, precis som man deltog i ett rekryteringsmöte på Lunds universitet i början av maj, då 13 danska företag huvudsakligen inom IT var på rekryteringsjakt.

Det nyligen börsnoterade IT-företaget SimpCorp A/S i Köpenhamn med 470 anställda ska satsa ytterligare på att rekrytera skånsk arbetskraft efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad