onsdag 27 september 2023

inloggad som

BioPhausia förhandlar om uppköp i Öresundsregionen

O-listenoterade forskningsbolaget BioPhausia förbereder en etablering i Öresundsregionen.

Etableringen kan antingen ske genom förvärv eller partnersamarbete. Flera olika förhandlingar pågår för närvarande, uppger BioPhausias VD Soili Longsén för Rapidus. Det är däremot inte aktuellt att bygga ett eget kontor från grunden i Öresundsregionen.

Motivet till en etablering är den kompetens som finns i regionen, men Soili Longsén vill inte gå närmare in på vilken specifik kompetens det rör sig om, eftersom det skulle kunna avslöja vilka företag man förhandlar med.

— Vi tittar på olika forskningsprojekt och försöker ha något klart innan sommaren är slut, säger hon.

BioPhausia är ett forskningsbolag, som tagit steget in i marknadsfasen. Forskningen är inriktad på mikrocirkulation och makromolekyler. Huvudprodukten är ett blodersättningsmedel, RescueFlow, som sätts in vid stora blodförluster vid olyckor eller operationer. RescueFlow är godkänt i åtta länder i Europa.

Företaget har också två forskningsprojekt på prekliniskt stadium inom områdena cancerbehandling och inflammatoriska tillstånd.

Huvudkontoret ligger i Uppsala och ett försäljningskontor har just öppnats i Tyskland.

Elva personer är anställda vid huvudkontoret. Tillsammans med anställda hos samarbetspartners sysselsätter BioPhausia 30-35 personer.

Största ägare är Skandia och Traction.

O-listenoterade forskningsbolaget BioPhausia förbereder en etablering i Öresundsregionen. Etableringen kan antingen ske genom förvärv eller partnersamarbete. Flera olika förhandlingar pågår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad