torsdag 28 september 2023

inloggad som

PR-byrå i Köpenhamn söker svensk partner

Det senaste halvåret har inneburit en snabb och kraftig tillväxt för PR-Gruppen med lokaler i Kommunikationshuset.dk på Lille Strandstræde i Nyhavn.

Omsättningen under första kvartalet i år motsvarade hela förra årets, berättar PR-byråns grundare och ägare Lisbeth Wirgowitsch, utan att vilja uppge några siffror. Förklaringen till tillväxten är framför allt att uppdragen för de befintliga kunderna har växt i omfattning.

I Danmark samarbetar PR-Gruppen med reklambyråerna D’arcy, Sylvester-Hvid & Partners och Lowe Lintas & Partners.

Nu söker man också svenska PR- och reklambyråer att samarbeta med när danska kunder vill gå över Sundet. För uppdraget har Steen Mørch-Petersen anställts, med lång erfarenhet av att etablera samarbete med svenska företag.

— Det är svårt att sitta i Danmark och hitta rätt bland svenska medier. Det finns stora kulturella skillnader och budskapet ska förstås av mottagaren. Det kräver lokal kunskap, säger Lisbeth Wirgowitsch som också ser motsvarande allianser i Norge och Finland på sikt.

På senare tid har PR-Gruppen inriktat sig allt mer på områdena biotek och IT. Forskningsparken Symbion finns bland de 10-12 kunderna, liksom Internetskivbutiken Boxmans danska gren. Bland övriga kunder finns mediabyrån Carat.dk och Crafoord Auktioner, sedan köpet av danska Nellemann & Thomsen.

PR-Gruppen har i dag tre anställda och är på väg att anställa ytterligare en person. Två frilansjournalist är också knutna till byrån.

Företaget grundades 1996 av Lisbeth Wirgowitsch, med bakgrund som journalist på bland annat Berlingske Tidende och Markedsføring, Danmarks motsvarighet till Resumé.

Det senaste halvåret har inneburit en snabb och kraftig tillväxt för PR-Gruppen med lokaler i Kommunikationshuset.dk på Lille Strandstræde i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad