fredag 29 september 2023

inloggad som

Shopsense på jakt efter pengar för e-handelsregister

Shopsense, ett av växthusföretagen på Ideon i Lund, har utvecklat en sökmotor för Internethandel. Nu letar företaget efter riskkapital inför lanseringen i höst.

— Vi står inför marknadsföringen utav sökmotorn och det kommer kräva mycket kapital, säger Jessica Ademark VD för Shopsense.

Shopsense, som startades i höstas, har hittills finansierat verksamheten genom privata pengar.

Företagets sökmotor är tänkt att fungera som ett ”AltaVista” för butikerna på nätet. Butikerna kommer att få betala Shopsense för att finnas med i deras register och konsumenterna kan därefter gå in och söka på alla produkter som finns i Shopsense sökmotor. Shopsense räknar med flera olika inkomstkällor, men vill inte gå in närmare på hur det ska ske.

Intresset hos de Internetbutiker som Shopsense varit i kontakt har varit stort.

— Det finns idag många butiker på nätet men det är svårt att hitta dem, säger Stefan Möhl, en av idékläckarna.

— Inte heller finns det någon möjlighet att söka på enskilda produkter som till exempel ”jaktknivar”. Med hjälp av vår tjänst kommer man kunna ta reda på var varan finns, vad den kostar och dessutom få en kvalitetsbedömning. Vi tror att vår sökmotor kommer förändra hela Internethandeln, säger Stefan Möhl optimistiskt.

Förhoppningen är att företaget ska ha fått in kapital till oktober så att man kan lansera sajten i Sverige då. På så sätt hinner de vara med om årets julhandel. Efter jul planerar Shopsense att expandera i övriga Norden. Shopsense ägs av tolv grundare varav fem jobbar heltid i företaget.

Shopsense, ett av växthusföretagen på Ideon i Lund, har utvecklat en sökmotor för Internethandel. Nu letar företaget efter riskkapital inför […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad