tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Andersen Consulting går över Sundet i jakt på nya konsulter

Andersen Consulting i Köpenhamn står inför en kraftig tillväxtfas. Fram till nästa höst räknar kontoret med att anställa 120-130 nya konsulter. I dag har man totalt 290 anställda i Köpenhamn, inklusive administrativ personal.

Men konkurrensen om kompetent personal är hård i Köpenhamn och för att bredda rekryteringsunderlaget gör företaget nu för första gången en offensiv in på den skånska arbetsmarknaden.

Sedan tidigare rekryterar Andersen Consulting bland nyutexaminerade studenter vid Lunds universitet och Lunds tekniska högskola, men nu är man på jakt efter civilingenjörer och systemvetare med några års yrkeserfarenhet.

Eftersom det är första gången har man inte satt upp några särskilda rekryteringsmål för kampanjen i Skåne, men Mia Foldager som är rekryteringsansvarig, tror att det ska bli ganska lätt att locka skåningar över Sundet.

— Om du bor i Malmö eller Lund är det närmare till Köpenhamn än våra kontor i Stockholm och Göteborg, säger Mia Foldager.

I dag jobbar 15-20 svenskar vid Köpenhamnskontoret. De flesta bor kvar på den svenska sidan.

Andersen Consulting har omkring 65.000 anställda i 50-talet länder runt om i världen.

Andersen Consulting i Köpenhamn står inför en kraftig tillväxtfas. Fram till nästa höst räknar kontoret med att anställa 120-130 nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad