torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Telia tvingar Human Care att skjuta på noteringen

Lundaföretaget Human Care, som utvecklar taklyftar för vården, tvingas skjuta upp noteringen av aktien på Aktietorget. Anledningen är att både PRV (Patent- och registreringsverket) och VPC är fullt upptagna med Telias börsintroduktion. De hinner inte registrera de nya aktier och omkring 760 nya aktieägare som Human Care fått inför noteringen.

Ursprungligen skulle noteringen har skett kring 25 juni, men nu har bolaget fått skjuta upp starten i två veckor.

— Det här är omständigheter som ligger utanför vår kontroll, säger Human Cares vice VD Leif Sonesson.

När Human Care beslutade om nyemission och notering på Aktietorget var Telias börsintroduktion fortfarande inte känd.

Aktietorget är en handelsplats för mindre utvecklingsbolag.

Lundaföretaget Human Care, som utvecklar taklyftar för vården, tvingas skjuta upp noteringen av aktien på Aktietorget. Anledningen är att både […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.