måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nyemissionen i Human Care övertecknad tre gånger

Börsoron har inte orsakat problem för taklyftstillverkaren Human Care, som är på väg att noteras på Aktietorget.

Den pågående nyemissionen om 250.000 aktier, med sista teckningsdag i dag, ser ut att övertecknas omkring tre gånger. Cirka 600 privatpersoner och institutioner hade fram till i går anmält intresse för att teckna sig i emissionen.

— Jag tror att det stora intresset beror på att vi är ett lönsamt företag, säger VD Per Nilsson, som tycker att emissionen är en stor framgång med tanke på att flera bolag på sista tiden fått ställa in sina nyemissioner.

Det stora intresset innebär att de två huvudägarna i Human Care nu säljer 500.000 aktier till de som anmält sig i nyemissionen, för att garantera att målet om ägarspridning uppfylls.

Genom emissionen tillförs Human Care 7,5 miljoner svenska kronor. Pengarna ska användas till att öka expansionstakten, bland annat genom uppköp av andra företag inriktade mot vårdsektorn.

Human Care utvecklar, tillverkar och säljer taklyftar för vården. Sverige står för omkring en tredjedel av bolagets försäljning, resten kommer från försäljning i övriga Europa samt Japan och USA.

Börsoron har inte orsakat problem för taklyftstillverkaren Human Care, som är på väg att noteras på Aktietorget. Den pågående nyemissionen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad