måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Primant köps upp av Nasdaq-företag

Nasdaqnoterade Primix Solutions Inc. etablerar sig i Öresundsregionen genom att köpa upp Internetkonsultföretaget Primant med 55 anställda i Malmö och 10 i Köpenhamn.

Köpet betalas med en miljon aktier i Primix Solutions, motsvarande ett värde på omkring fem miljoner dollar.

Vinnare på affären blir framför allt de tre grundarna av Primant Hans Möller, Per-Håkan Herdenberg och Peter Gynnerstedt som tillsammans äger 51 procent av aktierna. Bland övriga ägare finns även personalen via optioner i bolaget.

Köpet av Primant är första steget utanför USA för Primix Solutions. Öresundsregionen blir bas för Primix satsning på hela Skandinavien, uppger Primants VD Hans Möller.

Primant har arbetat hårt på att profilera sig som ett Öresundsföretag och kommer att fortsätta att använda det inarbetade namnet i sin marknadsföring. Företaget är fokuserat på Microsofts teknologier.

Primix Solutions är inriktat på e-businesslösningar och har 200 anställda. Företaget grundades 1997 och växer snabbt. Årsomsättningen, baserat på siffrorna för andra kvartalet i år, är cirka 25 miljoner dollar.

Nasdaqnoterade Primix Solutions Inc. etablerar sig i Öresundsregionen genom att köpa upp Internetkonsultföretaget Primant med 55 anställda i Malmö och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad