lördag 30 september 2023

inloggad som

C Technologies missade 140 miljoner på grund av börsoron

Den senaste tidens börsturbulens har kostat lundaföretaget C Technologies upp till 140 miljoner svenska kronor i minskade emissionsintäkter.

Kursen i den publika emissionen har fastställts till 125 kronor per aktie, vilket är i den nedersta delen av det intervall på 120-165 kronor där priset kunde hamna efter anbud från institutionella placerare.

Emissionen övertecknades 2,5 gånger, men eftersom aktien noterats inom emissionsintervallet under teckningstiden har många privatpersoner säkert valt att handla aktien direkt i stället. På vissa Handelsbankskontor har personalen till och med uppmanat till direkta köp av aktien för att kunderna skulle vara säkra på att få tag i aktier.

Som mest hade C Technologies kunnat få in 577,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Nu blir summan i stället 437,5 miljoner, det vill säga 140 miljoner mindre. Men företagets grundare och vice VD Christer Fåhraeus är ändå nöjd.

— Det har gått jättebra. Många IT-företag har haft det jätteskakigt den senaste tiden, men vi har ändå lyckats få emissionen hyfsat övertecknad, säger Christer Fåhraeus, som tror att institutionerna ser skillnad på olika typer av IT-företag.

Han betonar också att emissionsintäkten är fullt tillräcklig för att täcka de framtidsplaner som företaget har. Däremot blir bufferten lite mindre än den annars hade kunnat bli.

C Tech-aktien kommer att noteras på Stockholmsbörsens O-lista från 16 juni. I dag handlas aktien på Nya Marknaden.

Den senaste tidens börsturbulens har kostat lundaföretaget C Technologies upp till 140 miljoner svenska kronor i minskade emissionsintäkter. Kursen i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad