torsdag 28 september 2023

inloggad som

Köpenhamn väntas locka IT-folk från Sverige

IT-branschen förväntas växa mest i Köpenhamnsområdet och därför kommer fler svenska IT-specialister att pendla till Köpenhamn än tvärtom. Det visar nya undersökningar som offentliggörs i morgon av Öresundsregionens Arbetsmarknadspolitiska råd vid en konferens i Köpenhamn.

Kirsten Thomsen, sekretariatschef för arbetsförmedlingen i Storköpenhamn, menar att särskilt de högutbildade svenska IT-specialisterna kommer att utnyttja möjligheterna som erbjuds i Storköpenhamn. Dels finns där fler jobb till högutbildade inom IT-branschen, dels är högutbildade ofta mer rörliga på arbetsmarknaden.

— Men utvecklingen i IT-branschen går snabbt även i Skåne och vi riskerar att inom loppet av bara ett par år ha ett gemensamt flaskhalsproblem i regionen, säger Kirsten Thomsen.

Både arbetsförmedlingen i Storköpenhamn och i Skåne har varit delaktiga i undersökningen. Den baseras på intervjuer med 18 nyckelpersoner inom IT-branschen. Dessa har fått svara på frågor om sina förväntningar efter Öresundsbrons öppning. Intervjuerna är utförda av konsultfirman Lisberg.

IT-branschen förväntas växa mest i Köpenhamnsområdet och därför kommer fler svenska IT-specialister att pendla till Köpenhamn än tvärtom. Det visar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad