måndag 25 september 2023

inloggad som

Gambros patentchef går till C Technologies

Gambros patentchef för norra Europa, Göran Asketorp, lämnar efter sex och ett halvt år sitt jobb för ett nytt uppdrag som patentingenjör på C Technologies. Därmed försvinner ytterligare en viktig person från den gamla Gambro-tiden, det vill säga innan Incentive köpte upp bolaget.

Rekryteringen beskrivs som strategiskt viktig för C Technologies. Göran Asketorp kommer att rapportera direkt till företagets grundare och vice VD Christer Fåhraeus, som har huvudansvaret för patentfrågor.

— Patentfrågorna är en nyckelfråga i vår strategi, kommenterar VD Christer Löwgren.

Strategin går ut på att lägga en ”bombmatta” av patentansökningar för att både skapa ett starkare skydd kring grundpatenten och samtidigt skydda nya teknikområden som än så länge ligger i periferin. Hittills har företaget lämnat in omkring 80 patentansökningar.

— Jag valde att gå till C Technologies, eftersom Christer Fåhraeus är en person som förstår betydelsen av patent och sedan starten har satsat just på patent, säger Göran Asketorp, som börjar sitt nya jobb efter månadsskiftet.

Kontakten med AWAPatent, som C Technologies anlitar för svenska patentansökningar, kommer att fortsätta. Göran Asketorp får ett mer strategiskt uppdrag att inom företaget leta upp vad som bör patenteras.

Göran Asketorp har arbetat med patentfrågor sedan 1973, först på Lars Holmqvist Patentbyrå AB i Malmö (numera uppköpt av Albihns Patentbyrå) och senare i det egna bolaget Asketorp Patent & Juridik AB. 1993 började han på Gambro.

Gambros patentchef för norra Europa, Göran Asketorp, lämnar efter sex och ett halvt år sitt jobb för ett nytt uppdrag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad