onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Dansk IT-konsult förbereder en rad utlandsetableringar

Det danska IT-konsultbolaget BusinessIT inleder inom kort en kraftfull internationell expansion. Före årets slut ska man ha öppnat kontor i England, Tyskland och Norge.

BusinessIT har idag ett 40-tal anställda, huvudsakligen i Danmark. Dessutom finns kontor i Schweiz och sedan årsskiftet även på Amiralsgatan i Malmö.

Kontoret i Malmö är inriktat på intranetlösningar och webbportaler och har redan en dialog med ett hundratal svenska företag, kommuner, högskolor och universitet, främst i Skåne men även i Stockholm och Göteborg. Hur många av dessa som är eller kommer att bli kunder är för tidigt att säga, eftersom det ofta är en lång process innan ett företag eller en myndighet beslutar sig för att sätta upp intranet eller byta ut sitt nuvarande system.

Etableringen i Malmö har gått så bra att BusinessIT nu söker tre, fyra nya säljare. På sikt öppnas antagligen även kontor i Stockholm och Göteborg.

— Problemet är inte att få kunder, utan att hitta folk. Vi vet vilken väg vi ska gå, men vi måste ha folk för att kunna göra det, säger Kim Flygenring, chef för Malmökontoret.

BusinessIT startades för två år sedan av Sten Reinholdt och Søren Laustrup, som fortfarande äger hela bolaget. Reinholdt var tidigare delägare i ett dataföretag som blev uppköpt av Merkantildata och Laustrup har varit försäljningsdirektör för börsnoterade SystemForum. BusinessIT går med vinst, men hur mycket det rör sig om vill man inte avslöja.

Företaget är inriktat på områdena affärssystem (främst SAP), Unix, intranet (främst Swwwing) och e-handel. Förutom att vara återförsäljare för ett antal programvaror och system hjälper konsulterna företagets kunder att anpassa och installera systemen samt att utbilda personalen och peka på möjliga eller nödvändiga organisationsförändringar utifrån de nya förutsättningarna.

Det danska IT-konsultbolaget BusinessIT inleder inom kort en kraftfull internationell expansion. Före årets slut ska man ha öppnat kontor i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.