torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Dansk IT-konsult förbereder en rad utlandsetableringar

Det danska IT-konsultbolaget BusinessIT inleder inom kort en kraftfull internationell expansion. Före årets slut ska man ha öppnat kontor i England, Tyskland och Norge.

BusinessIT har idag ett 40-tal anställda, huvudsakligen i Danmark. Dessutom finns kontor i Schweiz och sedan årsskiftet även på Amiralsgatan i Malmö.

Kontoret i Malmö är inriktat på intranetlösningar och webbportaler och har redan en dialog med ett hundratal svenska företag, kommuner, högskolor och universitet, främst i Skåne men även i Stockholm och Göteborg. Hur många av dessa som är eller kommer att bli kunder är för tidigt att säga, eftersom det ofta är en lång process innan ett företag eller en myndighet beslutar sig för att sätta upp intranet eller byta ut sitt nuvarande system.

Etableringen i Malmö har gått så bra att BusinessIT nu söker tre, fyra nya säljare. På sikt öppnas antagligen även kontor i Stockholm och Göteborg.

— Problemet är inte att få kunder, utan att hitta folk. Vi vet vilken väg vi ska gå, men vi måste ha folk för att kunna göra det, säger Kim Flygenring, chef för Malmökontoret.

BusinessIT startades för två år sedan av Sten Reinholdt och Søren Laustrup, som fortfarande äger hela bolaget. Reinholdt var tidigare delägare i ett dataföretag som blev uppköpt av Merkantildata och Laustrup har varit försäljningsdirektör för börsnoterade SystemForum. BusinessIT går med vinst, men hur mycket det rör sig om vill man inte avslöja.

Företaget är inriktat på områdena affärssystem (främst SAP), Unix, intranet (främst Swwwing) och e-handel. Förutom att vara återförsäljare för ett antal programvaror och system hjälper konsulterna företagets kunder att anpassa och installera systemen samt att utbilda personalen och peka på möjliga eller nödvändiga organisationsförändringar utifrån de nya förutsättningarna.

Det danska IT-konsultbolaget BusinessIT inleder inom kort en kraftfull internationell expansion. Före årets slut ska man ha öppnat kontor i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.