onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Internationellt e-handelsföretag öppnar kontor i Köpenhamn

Den tysk/amerikanska e-handelsleverantören Intershop öppnar ett Öresundskontor med placering i Köpenhamn.

Inledningsvis anställs omkring fem personer. De ska fungera som teknik- och marknadsföringsstöd för konsulter som säljer Intershops programvara Enfinity för e-handelslösningar. Intershop har redan i dag avtal med en rad företag som säljer Enfinity i regionen, till exempel Kommunedata, Icon Medialab, Information Highway/Connecta och Vision-Team.

— Det är inte bara att installera programvaran. E-handel påverkar hela företagets organisation. Därför säljer vi bara programvaran via partners som anpassar den för användarna, säger Pär-Ola Rosén på Intershops Nordenkontor i Stockholm.

En licens kan kosta allt från 50.000 kronor till 2,5 miljoner, beroende på vilka funktioner som ska finnas. Intershop räknar med att omsätta 50 miljoner i Norden i år, en siffra Pär-Ola Rosén räknar med kommer att dubblas var sjätte månad. Enfinity används redan i 2.000-3.000 onlinebutiker i Norden och totalt 100.000 i världen.

Intershop har 700 anställda runt om i världen, varav 500 i Europa. Utvecklingsarbetet sker i Tyskland, men de nya trenderna fångas upp i San Francisco, där huvudkontoret ligger sedan 1996.

Grunden för Intershops verksamhet lades redan 1992 i staden Jena i det forna Östtyskland. Trots att Internet då fortfarande var ett närmast okänt begrepp drog tre studenter i gång utvecklingen av det som blivit Enfinity.

Intershop är noterat på Neuer Markt i Frankfurt. De tre grundarna äger fortfarande 20-25 procent av bolaget och en grupp amerikanska venture capital-bolag äger 15-20 procent.

Den tysk/amerikanska e-handelsleverantören Intershop öppnar ett Öresundskontor med placering i Köpenhamn. Inledningsvis anställs omkring fem personer. De ska fungera som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.