fredag 29 september 2023

inloggad som

Börsaktuellt C Technologies öppnar kontor i Europa

C Technologies i Lund satsar på att expandera kraftigt under resten av året. Bland annat ska flera kontor öppnas runt om i Europa. Tyskland ligger sannolikt högt på listan, men VD Christer Löwgren vill inte precisera vilka länder det handlar om eller exakt hur tidsplanen ser ut.

— Det är på de stora marknaderna i Europa som det kan vara viktigt att ha egen personal. De första resultaten av detta kommer att synas under det här året, säger han till Rapidus.

Tanken med expansionen är att stärka företagets marknadsföring och försäljning runt om i världen. Parallellt med satsningen på Europa ska kontoret i USA växa. I Japan etableras ett kontaktkontor via dotterbolaget Anoto. Verksamheten i Stockholm och Lund ska också förstärkas med mer personal under året. Utvecklingsarbetet kommer även i fortsättningen att ske i Lund.

För att finansiera de kommande satsningarna och fortsatt forskning och utveckling har C Technologies beslutat om en nyemission, som ska ge bolaget omkring en halv miljard svenska kronor.

Emissionen riktas till allmänheten och institutioner och är sista steget inför en notering på Stockholmsbörsens O-lista från 16 juni, meddelade C Technologies i morse. I dag är bolaget noterat på Nya Marknaden och nyheten om O-listenoteringen fick kursen att stiga med över tio procent under den tidiga handeln.

Teckningskursen i emissionen förväntas hamna i intervallet 120-150 kronor, men ett maxbelopp är satt till 165 kronor. Kursen gäller efter beslutad split som ger nuvarande aktieägare tio nya aktier för varje gammal aktie. Anmälningstiden är 17-25 maj för allmänheten och 17-26 maj för institutionella placerare.

C Technologies i Lund satsar på att expandera kraftigt under resten av året. Bland annat ska flera kontor öppnas runt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad