måndag 25 september 2023

inloggad som

Sigma tar Nationalencyklopedin till nätet

Det är IT-koncernen Sigma i Malmö som utvecklat Nationalencyklopedins webbversion, som lanseras 14 maj. Uppdraget har utförts av de båda Malmöföretagen Sigma Exallon Information AB och ID, design och kommunikation AB, som ägs till 70 procent av Sigma.

NE på nätet innehåller 250.000 artiklar och dessutom ett länkbibliotek som kontrollerats av NE:s redaktion. Sammanlagt kommer 120 personer att jobba redaktionellt med webbtjänsten, som ska kunna ge snabba bakgrundsfakta till aktuella händelser.

Abonnemangspriset för Nationalencyklopedins nätversion blir 40 kronor per månad. Sydkraft och Eurocard har gått in som samarbetspartners och kommer att erbjuda sina kunder abonnemanget till rabatterat pris. Skolor och företag erbjuds att teckna grupplicenser.

Redan nu går det att smygtesta sökfunktionen i NE:s nätversion gratis genom att registrera sig på http://ne.se

Det är IT-koncernen Sigma i Malmö som utvecklat Nationalencyklopedins webbversion, som lanseras 14 maj. Uppdraget har utförts av de båda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad