onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Sigma planerar fler danska förvärv

Sigmas köp i går av danska IT-konsulten Contra Ventum är bara början på en stark tillväxt i Danmark. Förhandlingar fortsätter med flera andra företag om uppköp, uppger Alf Dahl, chef för Sigmas affärsenhet e-solutions och medlem av koncernledningen.

Målet är att växa från nuvarande 80 konsulter i Danmark, inklusive Contra Ventums drygt 30 anställda, till 200-300 inom ett par år. Men det kan bli ännu fler.

— Det är inte nödvändigt att det bara blir 200-300, om vi hittar en tillräckligt intressant affär, säger Alf Dahl till Rapidus.

Sigma siktar på att bygga upp något av en dansk spegelbild av organisationen inom e-solutions som redan finns i Skåne. Anledningen är, enligt Alf Dahl, att det ännu inte fungerar att jobba obehindrat över Sundet. Kompetensen måste finnas parallellt på båda sidor.

Tillväxten i Danmark ska ske både organiskt och genom förvärv. Det är framför allt på infrastruktursidan som Sigma behöver bli starkare genom förvärv i Danmark. Det handlar om att kunna leverera till exempel nätverk och serverlösningar som stöd för den övriga verksamheten. Inom områden som management och affärssystemslösningar, där Contra Ventum är starka, kommer tillväxten främst att ske organiskt.

Gårdagens affär innebär att Sigma förvärvar 20 procent av aktierna i Contra Ventum genom en nyemission. Dessutom har bolagen skrivit ett Letter of Intent som ger Sigma rätt att i november köpa resten av aktierna i Contra Ventum. Bland Contra Ventums kunder finns Köpenhamns Fondbörs, Danisco, ISS, Ecco och Siemens.

Sigmas köp i går av danska IT-konsulten Contra Ventum är bara början på en stark tillväxt i Danmark. Förhandlingar fortsätter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.