onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Sigma planerar fler danska förvärv

Sigmas köp i går av danska IT-konsulten Contra Ventum är bara början på en stark tillväxt i Danmark. Förhandlingar fortsätter med flera andra företag om uppköp, uppger Alf Dahl, chef för Sigmas affärsenhet e-solutions och medlem av koncernledningen.

Målet är att växa från nuvarande 80 konsulter i Danmark, inklusive Contra Ventums drygt 30 anställda, till 200-300 inom ett par år. Men det kan bli ännu fler.

— Det är inte nödvändigt att det bara blir 200-300, om vi hittar en tillräckligt intressant affär, säger Alf Dahl till Rapidus.

Sigma siktar på att bygga upp något av en dansk spegelbild av organisationen inom e-solutions som redan finns i Skåne. Anledningen är, enligt Alf Dahl, att det ännu inte fungerar att jobba obehindrat över Sundet. Kompetensen måste finnas parallellt på båda sidor.

Tillväxten i Danmark ska ske både organiskt och genom förvärv. Det är framför allt på infrastruktursidan som Sigma behöver bli starkare genom förvärv i Danmark. Det handlar om att kunna leverera till exempel nätverk och serverlösningar som stöd för den övriga verksamheten. Inom områden som management och affärssystemslösningar, där Contra Ventum är starka, kommer tillväxten främst att ske organiskt.

Gårdagens affär innebär att Sigma förvärvar 20 procent av aktierna i Contra Ventum genom en nyemission. Dessutom har bolagen skrivit ett Letter of Intent som ger Sigma rätt att i november köpa resten av aktierna i Contra Ventum. Bland Contra Ventums kunder finns Köpenhamns Fondbörs, Danisco, ISS, Ecco och Siemens.

Sigmas köp i går av danska IT-konsulten Contra Ventum är bara början på en stark tillväxt i Danmark. Förhandlingar fortsätter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.