måndag 2 oktober 2023

inloggad som

SEB Företagsinvest ny storägare i ProstaLund

Med 15 miljoner svenska kronor går nu ännu en ny storintressent in i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund. Det är SEB Företagsinvest, som på det här sättet får cirka sju procents ägarandel i företaget, vars affärsidé är att på världsmarknaden sälja en unik metod för behandling av godartad prostataförstoring.

Rapidus har tidigare berättat om ProstaLunds nyemission på 40 Mkr. En av de stora investerarna valde då att ligga lågt med sin satsning, men Rapidus kan alltså nu avslöja ännu en tung aktör på kapitalmarknaden som tror på ProstaLunds framtid.

Samtidigt går ytterligare ett ansett namn i den medicinska branschen in i ProstaLunds styrelse. Det är förre Gambrodirektören Mats Wahlström, som med sin särskilda kompetens väntas hjälpa ProstaLund bland annat på den hårda USA-marknaden.

På hemmamarknaden har ProstaLund för övrigt nyligen noterat ett nytt framsteg i och med att Lunds Universitetssjukhus nu också börjat använda företagets utrustning och behandlingsmetod regelbundet.

Med 15 miljoner svenska kronor går nu ännu en ny storintressent in i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund. Det är SEB […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad