torsdag 11 juli 2024

inloggad som

SEB Företagsinvest ny storägare i ProstaLund

Med 15 miljoner svenska kronor går nu ännu en ny storintressent in i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund. Det är SEB Företagsinvest, som på det här sättet får cirka sju procents ägarandel i företaget, vars affärsidé är att på världsmarknaden sälja en unik metod för behandling av godartad prostataförstoring.

Rapidus har tidigare berättat om ProstaLunds nyemission på 40 Mkr. En av de stora investerarna valde då att ligga lågt med sin satsning, men Rapidus kan alltså nu avslöja ännu en tung aktör på kapitalmarknaden som tror på ProstaLunds framtid.

Samtidigt går ytterligare ett ansett namn i den medicinska branschen in i ProstaLunds styrelse. Det är förre Gambrodirektören Mats Wahlström, som med sin särskilda kompetens väntas hjälpa ProstaLund bland annat på den hårda USA-marknaden.

På hemmamarknaden har ProstaLund för övrigt nyligen noterat ett nytt framsteg i och med att Lunds Universitetssjukhus nu också börjat använda företagets utrustning och behandlingsmetod regelbundet.

Med 15 miljoner svenska kronor går nu ännu en ny storintressent in i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund. Det är SEB […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.