måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Axis nya VD tvingas avgå efter bara tre månader

Efter mindre än tre månader tvingas Magnus Karnsund avgå från posten som VD för det framgångsrika IT-företaget Axis AB i Lund. Karnsund rekryterades från telekomjätten Ericsson så sent som i januari för att bland annat leda Axis nya satsning på trådlös kommunikation.

Det har den senaste tiden rått oenighet mellan Axis styrelse och Magnus Karnsund i ett antal viktiga frågor. Vid ett styrelsemöte i fredags stod det klart att sprickan var så djup att Karnsund inte längre hade styrelsens förtroende och han tvingades avgå.

Den officiella versionen är att båda parter var överens om att det var bäst att gå skilda vägar, men Axis informationschef Brigitte Salmi gör ingen hemlighet av att det funnits en konflikt.

— Det har varit delade meningar mellan Magnus och styrelsen i ett antal frågor. Nu fortsätter Axis framåt som planerat, säger Brigitte Salmi utan att vilja gå närmare in på vilka frågor konflikten gällt.

Ny VD för Axis AB efter Magnus Karnsund är Peter Ragnarsson, tidigare vice VD i företaget.

Rapidus har förgäves sökt Magnus Karnsund för en kommentar.

Efter mindre än tre månader tvingas Magnus Karnsund avgå från posten som VD för det framgångsrika IT-företaget Axis AB i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad