onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Danmark nästa mål för Sigmas uppköpsplaner

Efter förra veckans köp av engelska Teleca riktar IT-koncernen Sigma i Malmö nu blickarna mot Danmark. En eller flera affärer kan bli klara mycket snart.

Enligt Alf Dahl i Sigmas koncernledning pågår just nu konkreta förhandlingar med flera förvärvskandidater. Exakt hur många danska företag det rör sig om vill han inte avslöja.

— Vi har inte fullföljt något köp än, men jag hoppas att vi kan göra det väldigt snart. Det är en oerhört högt prioriterad fråga att öka Sigmas närvaro i Danmark, säger han.

Sigma är framför allt intresserat av att stärka affärsområdet e-solutions och koncernens satsning på e-handelslösningar genom köp av danska IT-företag.

Tidigare i dag meddelade Sigma att man stärker affärsområdet e-solutions genom att köpa konsultföretaget Arkitraven med elva anställda i Stockholm. Arkitraven ska öka Sigmas kompetens inom management och strategifrågor kopplat till e-handel. Köpet betalas med 165.000 B-aktier i Sigma, vilket motsvarar ungefär 33 miljoner svenska kronor beräknat på kursen före förmiddagens IT-ras på Stockholmsbörsen.

Efter förra veckans köp av engelska Teleca riktar IT-koncernen Sigma i Malmö nu blickarna mot Danmark. En eller flera affärer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.