måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nytt Öresundssamarbete mellan dataföreningar

Dansk Dataforening inleder ett samarbete med södra kretsen i den svenska motsvarigheten Dataföreningen i Sverige.

Första steget i samarbetet är att medlemmarna bjuds in till de olika föredrag och seminarier som arrangeras av respektive systerorganisation på andra sidan Sundet. Längre fram kan det också bli aktuellt med gemensamma hearings där politiker frågas ut om Öresundsrelaterade frågor.

— Kommer det att vara en region? Hur har de tänkt sig att det ska fungera, till exempel med att bo i ett land och jobba i det andra, säger Anne-Mette Hjordt, styrelseledamot i södra kretsen av Dataföreningen i Sverige.

Förutom de allmänna kulturskillnaderna länderna emellan finns det en tydlig skillnad mellan de båda dataföreningarna, har Anne-Mette Hjordt konstaterat. Dansk Dataforening har större tyngd inom dansk politik och näringsliv än sin svenska motsvarighet, bland annat när det gäller utformningen av nya lagar på IT-området.

Dansk Dataforening har knappt 5.000 medlemmar. Södra kretsen av Dataföreningen i Sverige har 5.500 medlemmar i södra kretsen och totalt ca 35.000 medlemmar över hela landet.

Dansk Dataforening inleder ett samarbete med södra kretsen i den svenska motsvarigheten Dataföreningen i Sverige. Första steget i samarbetet är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad