onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Fler tunga namn satsar på ProstaLund

Det är gott om börskändisar även bland de mindre ägarna i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund.

Rapidus berättade i onsdagens nyhetsbrev om de viktigaste intressenterna i bolaget och den nyemission som inbringat 40 miljoner kronor. Nu kan också avslöjas att investmentbolaget Spiltan finns bland bolagets ägare, låt vara med en liten andel på cirka en procent.

Spiltan var en gång en kompisaktieklubb bildad av några studenter med bakgrund från Linköpings Tekniska Högskola. Idag är det ett mindre investmentbolag med delägare som AssiDomäns ordförande Bernt Magnusson, Thord Wilkne, huvudägare i WM-data och Björn Hall, tidigare finanschef i Skandia.

Bland ursprungliga Spiltandelägare återfinns Stefan Öström, VD i reklambyrån Paradiset DDB, Lars Klingstedt, storägare i Trio, samt VD:n i Spiltan, Per-Håkan Börjesson.

ProstaLund är det enda bolag Spiltan satsat på i Öresundsregionen hittills.

Det är gott om börskändisar även bland de mindre ägarna i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund. Rapidus berättade i onsdagens nyhetsbrev […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.