torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Fler tunga namn satsar på ProstaLund

Det är gott om börskändisar även bland de mindre ägarna i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund.

Rapidus berättade i onsdagens nyhetsbrev om de viktigaste intressenterna i bolaget och den nyemission som inbringat 40 miljoner kronor. Nu kan också avslöjas att investmentbolaget Spiltan finns bland bolagets ägare, låt vara med en liten andel på cirka en procent.

Spiltan var en gång en kompisaktieklubb bildad av några studenter med bakgrund från Linköpings Tekniska Högskola. Idag är det ett mindre investmentbolag med delägare som AssiDomäns ordförande Bernt Magnusson, Thord Wilkne, huvudägare i WM-data och Björn Hall, tidigare finanschef i Skandia.

Bland ursprungliga Spiltandelägare återfinns Stefan Öström, VD i reklambyrån Paradiset DDB, Lars Klingstedt, storägare i Trio, samt VD:n i Spiltan, Per-Håkan Börjesson.

ProstaLund är det enda bolag Spiltan satsat på i Öresundsregionen hittills.

Det är gott om börskändisar även bland de mindre ägarna i medicinteknikföretaget ProstaLund i Lund. Rapidus berättade i onsdagens nyhetsbrev […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.