måndag 25 september 2023

inloggad som

Danware Data A/S söker svensk distributör

Programvaruföretaget Danware Data A/S letar efter svenska distributörer eller återförsäljare.

— Det ska vara lokala företag, gärna små och helst helt inriktade på att sälja våra produkter. Våra återförsäljare kommer att tjäna mycket pengar, säger Peter Boll, marknadschef i företaget som har huvudkontor i Birkerød norr om Köpenhamn.

Huvudprodukten heter Net OP Remote Control. Det är ett windowsbaserat fjärrstyrningsverktyg som fungerar i de flesta nätverk, inklusive Internet/intranet. Net OP Remote Control säljs ofta till företagens helpdesk. Medarbetaren i helpdesken fjärrstyr datorn för den användare som behöver hjälp. På så vis kan helpdesken steg för steg visa hur användaren ska göra.

Programmet får högsta betyg i tester i ledande tidskrifter som Reseller News och PC World. Huvudkonkurrenten är amerikanska PC Anywhere.

Framgångsreceptet har lett till 1,5 miljoner sålda licenser på tio år. Listpriset i USA är 149 dollar, motsvarande 1 250 svenska kronor. Produkten finns i 46 länder.

Danware Data har 22 anställda. Men i stället för att växa med egna dotterbolag utomlands söker man en samarbetspartner i Sverige.

Företagets omsättning är hemlig, men man berättar gärna att man går med vinst. Förra året blev vinsten 1,3 miljoner danska kronor efter skatt – per anställd! Och vinsten har fördubblats varje år.

Danware Data har många mycket stora kunder. Bland annat har tyska skatteadministrationen DATEV köpt 54.000 licenser och Sparekassernes Datacentral i Danmark 13.000 licenser. Dessutom förhandlar Danware Data bland annat med Volvo om en order på 10.000 licenser och med Skandia IT om en pilotorder för servrar på 300 licenser, med option att förse hela organisationen med programvaran.

Danware Data har en ytterligare en stor produkt. Den heter Net Op School och är ett fjärrstyrningprogram för distansundervisning.

Enligt marknadschefen Peter Boll ska Danware Data börsnoteras inom två år. I dag ägs bolaget av fyra medarbetare via Danware Holding A/S.

Programvaruföretaget Danware Data A/S letar efter svenska distributörer eller återförsäljare. — Det ska vara lokala företag, gärna små och helst […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad