fredag 29 september 2023

inloggad som

Software AG Nordic öppnar stort säljkontor i Sverige

Software AG Nordic A/S ska etablera ett säljkontor i Sverige i år. Kontoret placeras sannolikt i Stockholm och blir i samma storleksordning som det i Köpenhamn med ett 50-tal medarbetare. Det danska bolaget har i dag en försäljning i Norden på 70 miljoner danska kronor.

Software AG, som är det tyska moderbolaget, är känt för sin xml-server Tamino. Det är världens snabbaste och hittills enda ”helt igenom äkta” xml-server, enligt företagets account manager Kjeld Hansen.

Tamino lanserades i oktober förra året och fungerar som ett mellanled mellan företagens existerande databaser och Internet. Xml är en vidareutveckling av html, som används för att göra hemsidor. Förkortning xml står för extensible markup language.

Det finns redan ett 50-tal pilotinstallationer i Norden. Svenska samarbetspartner är Cyber Com och Gocart. Systembolaget, verkstadskoncernen Sandvik och skogskoncernen Holmen (tidigare MoDo) hör till kunderna.

Software AG Nordic A/S ska etablera ett säljkontor i Sverige i år. Kontoret placeras sannolikt i Stockholm och blir i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad