tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Skivhandel på nätet levererar musiken med morgontidningen

Leveransfrågan brukar vara ett av de största problemen för nya e-handelsföretag. En helt ny lösning ska nu testas i samarbete mellan tidningen Kristianstadsbladet i nordöstra Skåne, Skivlagrets butik i Kristianstad och Tidningsbärarna.

Kristianstadsbladets prenumeranter kan fram till klockan 17 beställa CD-skivor från Skivlagret via Internet och få musiken levererad redan nästa morgon tillsammans med tidningen.

Kostnaden är ordinarie butikspris plus en avgift på 20 svenska kronor för att täcka administration och extraersättning till tidningsutdelarna. Kristianstadsbladet har ingen provision på försäljningen. I stället hoppas de kunna tjäna pengar på annonsförsäljning genom att intresset för tidningens webbplats ökar.

Försöket ska pågå i sex månader. En lokal bokhandel kommer troligen med i samarbetet inom kort. Om allt går bra kommer modellen att spridas till andra orter i Sverige där Skivlagret har butiker, till exempel Malmö.

Webbföretaget Nomadiz i Malmö har utvecklat e-handelslösningen.

Leveransfrågan brukar vara ett av de största problemen för nya e-handelsföretag. En helt ny lösning ska nu testas i samarbete […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad