fredag 29 september 2023

inloggad som

Lundakometer utvecklar IT-säkerhet med Stockholmslandstinget

Lundaföretagen Precise Biometrics och netMage ska tillsammans utveckla produkter för ökad säkerhet på Internet. Målet är bland annat att ta fram ett skydd mot den typ av massiva attacker som för någon månad sedan drabbade Yahoo, CNN och E-trade. Potentialen på världsmarknaden är enorm för det företag som först lyckas utveckla ett sådant skydd.

Utvecklingsarbetet kommer att ske i samarbete med Stockholms läns landsting, som förutom säkerhetsgenomgången av sina system även är på väg att köpa netMages produkt för företagsportaler. Precise Biometrics har sedan tidigare ett samarbete med Stockholmslandstinget, som för tillfället testar företagets system för datorinloggning.

Varken Precise Biometrics eller netMage vill i dag kommentera det nya samarbetet kring produkter för säkerhet på Internet eller beställningen från Stockholms läns landsting, eftersom avtalen ännu inte är underskrivna.

Precise Biometrics utvecklar produkter för identifiering genom fingeravtryck, som ersättning för exempelvis nycklar, passerkort och lösenord. netMage huvudprodukt är Internetbaserade företagsportaler där olika funktioner för intranet, dokumenthantering och distansarbete kan samlas. Bakom båda företagen står entreprenören Christer Fåhraeus.

netMage, som bara är omkring ett år gammalt, fick nyligen sin första order på en företagsportal. Beställningen kom från Trelleborgskoncernen. Uppdraget gäller att integrera bland annat företagets blanketthantering, intranet, mail, planeringskalendrar, diskussionsdatabaser och affärssystem. Varje anställd ska också kunna anpassa portalens utseende så att den information som är viktigast blir lätt att hitta. Lösningen baseras på en Lotus Notes-databas.

Om arbetet går bra finns planer på ytterligare ett utvecklingssteg där portalen anpassas för kommande e-handelssatsningar inom Trelleborgskoncernen.

netMage räknar med att fram till sommaren expandera till 15 personer. Marknadschef, personalchef och ekonomichef har just anställts, men de börjar arbeta först senare i vår på grund av uppsägningstider hos nuvarande arbetsgivare.

Lundaföretagen Precise Biometrics och netMage ska tillsammans utveckla produkter för ökad säkerhet på Internet. Målet är bland annat att ta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad